Domov | Novice | Druga mini delavnica - popravilo verige

Druga mini delavnica - popravilo verige

17. junij 2011

V sredo, 22. junija 2011 ob 20h vabimo člane TKO Kranj in vse ostale simpatizerje, da se nam pridružite na naši drugi praktični mehanični delavnici. Tokrat bomo prikazali popravilo verige.

Brezhibno kolo je pogoj za varno in zabavno vožnjo ter odraz odnosa med kolesarjem in njegovim konjičkom. A ker smo že 'padli' v polno sezono naše kolesarske zabave, se tudi zgodi, da se kakšna stvar obrabi, razrahlja ali polomi. Tako pač je, če zadevo uporabljaš. A v lepih sončnih dnevih, ko prijatelji vabijo na teren, se je težko sprijazniti, da bo kolo kar nekaj dni 'obtičalo' v mehanični delavnici zaradi ene malenkosti.

Če postajaš vedno večji mojster v obvladovanju svojega konjička na terenu, bi lahko postal tudi vedno bolj vešč malih servisnih opravil, ki jih lahko opraviš sam doma. Pa naj bo to menjava disk ploščic, nastavitev menjalnika, zamenjava pletenice, popravljanje verige ... Vse to so osnovna mehanična znanja nadobudnega gorskega kolesarja.

Mini mehanik oz. popravi sam svojo verigo

Na naših naslednjih srečanjih se bomo v času sredinih sestankov naučili vzdrževanja svojega kolesa.

V sredo se bomo naučili, kaj storiti, če se nam zvije ali raztrga veriga na terenu (doma v garaži se bolj težko strga, kajne) in kaj mora vsebovati vsak nahrbtnik, da lahko usposobimo kolo za nadaljevanje vožnje.

Popravilo verige na gorskem kolesu

Vabljeni člani in vsi ostali simpatizerji!

Blaž Šmid, načelnik

 

Arhiv novic

 

 

 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
>Strinjam se