Domov | Novice | Šola za turne kolesarje 2019

Šola za turne kolesarje 2019

16. januar 2019

 

V Šolo za turne kolesarje (ŠTK) ste ponovno vabljeni vsi, ki si želite pridobiti in izboljšati znanje osnov turnega kolesarstva. Tako boste še varneje in z večjim veseljem premagovali strmine s svojim gorskim kolesom. Šola je primerna tako za začetnike kot za tiste, ki želite izpopolniti pridobljeno znanje. Letošnja izvedba šole je že šesta po vrsti, prav vsako leto pa se potrudimo, da bi za vas pripravili čim bolj pestre vsebine. Predavatelji in vodniki se bomo pri predajanju znanja prilagajali skupini in posamezniku, obenem pa  pazili, da boste deležni vseh planinskih znanj in prvin tehnike vožnje, ki so pomembne tako pri gorskem kolesarstvu kot pri obiskovanju planin na splošno. Poudarek bo na vsebini, ki je uporabna v praksi. Dovolj časa bo namenjenega tudi vašim vprašanjem.

Uvodni sestanek bo v petek, 8. 3. 2019 ob 18:00 v prostorih PD Kranj (Koroška cesta 27, 4000 Kranj – vhod je iz zadnje strani). Sestanek je namenjen podrobni predstavitvi ŠTK ter Turno-kolesarskega odseka na splošno.

Naša srečanja bodo potekala enkrat tedensko ob petkih od 19:00 do 21:00 v prostorih PD Kranj. Začnemo s prvim tednom po uvodnem sestanku. Srečanja bodo vsak teden, razen med prvomajskimi prazniki.

Predhoden nakup vse opreme ni pogoj za udeležbo na šoli – preko šole lahko tudi spoznate, če je dejavnost primerna za vas!

 

Vsebina šole:

Predavanja s poudarkom na praksi:

 1. Oprema turnega kolesarja

 2. Vzdrževanje kolesa doma in na terenu

 3. Orientacija in navigacija

 4. Ohranjanje in varstvo narave ter etika turnega kolesarja

 5. Prva pomoč - teoretično

 6. Priprava na turo

 7. Vremenoslovje

 

Delavnice:

 1. Sam svoj mojster pri popravilu kolesa

 2. Prva pomoč – praktično

 3. Celodnevni seminar tehnike vožnje na Krvavcu (vključen v ceno)

Skupne ture:

 1. Uvodna spoznavna tura

 2. Tura po kranjskih hribih

 3. Blatna tura

 4. Orientacijska tura

 5. Zaključna tura

+ ostale skupne javne ture v organizaciji TKO Kranj

 

Predavali vam bodo turno-kolesarski vodniki, člani GRS in strokovnjaki na svojem področju.

Poleg navedenih vsebin, boste seveda vabljeni tudi na ostale vodene ture v okviru odseka in delavnice ter potopisna predavanja, saj je pomemben tudi družabni in spoznavni vidik šole. Ni boljšega, kot imeti dobro družbo na dobri turi!

 

Višina prijavnine za člane PD Kranj:

* Cene ne vključujejo DDV, ki se obračuna nečlanom PD Kranj

 

Pogoji za udeležbo na Šoli za turne kolesarje (ŠTK) TKO Kranj:

Priporočljivo je, da so udeleženci ŠTK člani PD Kranj. S tem, ko postanejo člani PD Kranj, velja zanje cena brez obračunanega DDV, prav tako pa so tudi zavarovani v primeru nezgode na turi.

Osebe mlajše od 15 let morajo obiskovati ŠTK v spremstvu staršev ali pooblaščenih skrbnikov ali zastopnikov. V tem primeru sta oba polnopravna udeleženca ŠTK, za otroke velja cena 110€, spremljevalec plača polno ceno 140€ v predprijavi ali 160€ od redni prijavi.

Predprijava velja, če:

Preostali znesek 70€ predprijavljeni udeleženci plačajo do 31. 3. 2019. Pisna odjava in vračilo akontacije je možno do 15. 3. 2019. Po tem datumu se akontacija ne vrača.

Redna prijava velja:

 

Zaradi kvalitete izvajanja šole, je maksimalno število tečajnikov omejeno navzgor. V primeru premajhnega števila prijav šola odpade.

Dodatne informacije in prijave na: sola@tkokranj.si ali na 041/255-801 (Samo)

Šola za turne kolesarje 2019

Arhiv novic

 

 

 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
>Strinjam se