Domov | Novice | Zbor turnih kolesarjev PZS

Zbor turnih kolesarjev PZS

2. november 2010

Spoštovani pripravniki/-ce in vodniki/-ce turnega kolesarstva PZS!

Dobra tri leta so minila od maja 2007 ko je bilo turno kolesarstvo na skupščini PZS uvrščeno med dejavnosti PZS. Od tedaj se je marsikaj zgodilo, vse več planinskih društev organizira kolesarske ture, nastajajo turno kolesarski odseki, nekateri med vami so že končali pripravništvo in postali turno kolesarski vodniki PZS z državno licenco, uveljavili smo se kot skupina strokovnih kadrov PZS.

Komisija za turno kolesarstvo je v treh letih delovanja postavila organizacijske temelje za razvoj te dejavnosti v planinskih vrstah, organiziramo kolesarske ture, kolesarske tabore, šolamo turno kolesarske vodnike, se povezujemo s predstavniki kolesarskih odsekov planinskih zvez drugih alpskih držav, članic CAA.

V Komisiji za turno kolesarstvo PZS smo ocenili, da je sedaj pravi trenutek, da organiziramo Zbor turnih kolesarjev, na katerem se želimo v širokem krogu zainteresiranih pogovoriti o vseh odprtih vprašanjih (organizaciji delovanja, odnosih z drugimi uporabniki gorskega sveta, zavarovanju kolesarjev, zakonodaji, izobraževanju članstva in strokovnih kadrov) in si
zastaviti prihodnje cilje.

Zato vas vabimo, da se udeležite zbora in sodelujete pri oblikovanju naših skupnih ciljev.
Prosimo vas, da nam zaradi organizacijskih razlogov (velikost dvorane, organizacija malice, itd.) potrdite svojo udeležbo na enega izmed v glavi pisma navedenih naslovov oz. telefonskih številk.

Zbor turnih kolesarjev bo 20. novembra 2010 ob 10. uri na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, Kardeljeva ploščad 17, v Lila dvorani z naslednjim dnevnim redom:

  1. Uvodni pozdravni nagovor
  2. Turno kolesarstvo kot planinska dejavnost pri nas in v tujini
  3. Turno kolesarstvo v okviru PZS
  4. Smeri razvoja turnega kolesarstva v prihodnosti
  5. Zakonodajne omejitve turnega kolesarstva
  6. Razno

Oglejte si uradno vabilo z načrtom dostopa do kraja srečanja (PDF, 184 KB)

Prejmite lep planinski pozdrav,

Komisija za turno kolesarstvo pri UO PZS

Načelnik: Jože Rovan

Arhiv novic

 

 

 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
>Strinjam se