Domov | Reportaže | Prvi seminar TKO Kranj na Krvavcu

Prvi seminar TKO Kranj na Krvavcu

Avtor: Tomaž Ovsenik

Prvi seminar oz. usposabljanje novih znanj željnih kolesarskih navdušencev smo začeli v zadnji sobi Rozke na Krvavcu, pred projektorjem. Luka in Zdravc, dva mojstra biciklov, sta nam zaupala nekaj dejstev, ki smo jih kasneje gori pod stolpom preizkušali v praksi. In jih začeli uporabljati na svojih turah.

Zdravc ... legendaPo domače pri RozkiRazlaga Luka ...... in razlaga Zdravc.Dovolj teorije, gremo v praksoNaredi sam: stoja na mestu.Ampak zgoraj je jasno, zato gremo naprej.Obrisi hotela na Krvavcu ...... in kapelice Marije Snežne.Proti vrhu KrvavcaRazkomotili smo se pod stolpom ...... in začeli poslušat prva navodila.Naredi sam: ...... pravilno ustavljanje ...... brez puščanja ...... sledi za sabo.Fanta, za prvo vajo dobita v beležko eno čebelico :)Zdravc se je lotil pregledovanja kolesNaredi sam: zasilni izhod - ko ne gre drugače :)V dolini megla, zgoraj pa lepo sončno vremeTi, poba, kolk si pa ti tole napumpal?Bo treba malo spustit, veš.Med rožicami ...... in kravjeki je treba bit previden ...... da ne zdrsne.Pripravljeni na novo vajoNaredi sam: ...... slalom ...... med stožci oz. ...... namišljenim poligonom ...... za učenje ...... pravilne vožnje ...... skozi ovinke.Konjenica neučakanih ...... poslušno čaka nova navodila.Naredi sam: vožnja po zadnjem ...... in prvem kolesu.Naredi sam: bunny hop.Naredi sam: ...... front pivot.Rent-la-pierre by ImbbusNo fantje, bodi dovolj, gremo na južno.Ni švoh idejaMeta, tanova Rozka s tabol južno ...... in Tarzan, gospodar Rozke.Tarzan in Zdravc - kolega na prvi pogledEna kolesarska ...... pred odhodom v dolino, ...... kjer ni manjkalo klasične bike&hike tehnike ...... in težav z gravitacijo.

Na megleno jesensko soboto se je sonce sramežljivo spogledovalo s pašniki v vrhovih Krvavca, kjer je govedo letos svoj davek že pobralo. Gora, katere peš pot varuje široka cesta in gondola, je večinoma samevala. Sem ter tja se je skozi meglo slišalo pohodnike, ki so na prostranih poljih zimskega turizma iskali mir pred vrvežem doline. Čisto na spodnjem koncu, kjer te gondola izpljune na smučišče, stoji Rozka, dom kranjskega planinskega društva. V veliki leseni hiši, ki na zunaj deluje bolj bajta kot dom, kraljujeta Tarzan, mali kuža velikega poguma, ter Meta, prijazna glasna oskrbnica. Prav tam smo začeli svoj prvi seminar Tehnike vožnje za turne kolesarje. Upajmo, da je to le začetek!

« nazaj na Reportaže

 

 

 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
>Strinjam se