Domov | Reportaže | Šola gorskega kolesarstva na Krvavcu

Šola gorskega kolesarstva na Krvavcu

Avtor: Zeta Toman Drinovec

V nedeljo smo se zgodaj zbudili in se odpravili na Krvavec. Z gondolo smo se povzpeli skoraj na vrh Krvavca.

Najprej teorijaKonjušnica v počitkuTarzan se vračaOb štrudluNekoč je bil štrudlMr. Napihovalec mišicDomača RozkaVzponLuka kažeTakole stisni

V nedeljo smo se zgodaj zbudili in se odpravili na Krvavec. Z gondolo smo se povzpeli skoraj na vrh Krvavca. Tam smo parkirali kolesa in odšli v kočo. Dobili smo okrepčilo. Učitelji so nam povedali kako zavirati, o drži na kolesu in kako voziti ovinke. Nato smo se s kolesi odpravili do antene, kjer smo delali vaje: zavirali smo najprej s sprednjo in zadnjo zavoro ter obema hkrati. Vozili smo ovinke v levo in desno in med stožci. Ovinki v levo so mi šli veliko bolje. Bila sem že utrujena, ko smo se odpravili nazaj v kočo na kosilo. Po kosilu smo poslušali nadaljevanje predavanj. Potem smo izbrali pot po kateri se bomo spustili v dolino. Jaz sem izbrala lažjo. Pot v dolino je bila zahtevna, ker je bila strma in šodrasta. Na delih je bila pot prijetna, na delih pa obupna. Zaradi šodra sem večkrat padla. Kmalu po tem ko smo prišli v dolino se je ulilo. Na Krvavcu sem se naučila mnogo praktičnih tehnik gorskega kolesrstva. Najbolj so mi bile všeč vaje pri anteni, spust po bike parku in začetek spusta v dolino. Učitelji so bili zelo prijazni.

Opomba: Zeta Toman Drinovec (ki nam je poslala zgornji opis) in njen brat Mika sta bila z 10 oz. 8 leti najmlajša udeleženca našega seminarja, a še zdaleč ne najmanj izkušena.

« nazaj na Reportaže

 

 

 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
>Strinjam se