1. 3. 2013 - V petek zvečer je potekal Zbor turnih kolesarjev Planinske zveze Slovenije za leto 2013. Zbor se skliče vsaj enkrat letno, na njem pa se oceni delo Komisije za turno kolesarstvo (KTK) v preteklem letu in napove smernice delovanja v prihodnje, hkrati pa nudi možnost razprave o aktualnih temah. Trenutno najbolj vroča tema med kolesarji je legalizacija oziroma odprtje poti za dvonamensko rabo.

Naloga tako Komisije za turno kolesarsko, kot posameznih društev (odsekov), je ozaveščanje in izobraževanje širšega kroga kolesarjev. Pa naj bo to z nasveti, letaki, skupnimi turami ali pa seminarji. Ogledali smo si dva primera dobre prakse.
Prvi primer je bil iz strani KTKja, kjer je Marjan Pučnik - Maac (vodja tabora) predstavil projekt Turnokolesarski tabor ( http://ktk.pzs.si/novice.php?pid=7263 ).
Drugi pa je bil iz strani Turno kolesarskega odseka Kranj, kjer je naš načelnik Blaž Šmid, predstavil projekt Seminar tehnike vožnje. Seminar je lansko leto doživel četrto ponovitev v treh letih, ker pa je odziv med udeleženci odličen, se govori, da bo potekal tudi to leto ( http://www.tkokranj.si/reportaze/seminar-tehnike-voznje.html ).