Lake.Bike


Lake.bike

 Z Lanom, članom društva ŠD Sportpoint (https://www.facebook.com/SD.SPORTPOINT ), sva se odločila, da greva pogledati Lake.bike (https://www.lake.bike) in njihove traile. Lokacija je iz Kranja oddaljena za dobro uro vožnje, kar je super za dnevni izlet. 

 Traili so označeni na Trailforks aplikaciji, a je dobro imeti tudi njihovo uradno mapo, ki jo lahko dobiš v turističnemu centru Villach ali v base campu (https://www.visitvillach.at/en/latschach/accommodation/details/inn/baumgartnerhof.html). 

 Povezave med traili so odlično narejene, saj ima vsak trail svojo številko (npr. T22) in ko voziš po cesti/makedamu slediš oznakam. Na začetku vsakega traila pa je tabla z imenom. 

Vzpon na Flowgartner je strm, kar pomeni, da ga bo marsikateri otrok prehodil. Dobra stvar pa je, da lahko vzpon na pol poti zaključiš in se podaš na spodnji del flowa. 

Parkirala sva pri pokopališču v Latschachu (start Samonigg und Shorty MTB Trail Faaker See - lake.bike) in se odpravila na traile Shorty, Kopein in Ischnig. Te traili so zelo slabi oz. ne ponujajo nekega užitka, saj je trail ravna pot navzdol, vlaka ali trail s tremi bandami in obisk le teh odsvetujem. 

Po jutranjem neuspehu sva se odpravila do traila Flowgartner, kjer sva bila navdušena nad dolžino in urejenostjo flowa, saj ima različne dolžine band, skoke in mahne stranske duble, kar pomeni, da se lahko po progi spusti tako začetnik kot tudi nekdo, ki že zna voziti. Spust sva nadaljevala na Lowergartner, ki je bolj naraven in se ga da odpeljati skoraj brez bremz.  

Nato je sledila je dolgo pričakovana pavza za kavo, ki sva jo z užitkom spila in občudovala razgled na jezero, grad in ostale okoliške hribe. 

Ponovila sva nekaj voženj na Flowgartnu in Lowergartnerju, ter se odpravila na Blairwitch. To je naraven trail z nekaj zahtevnimi elementi. 

Utrujenost je naredila svoje in čas je bil za spust do avtomobila. Spustila sva se po Latschacherju, ki je naraven trail deljen na dva dela. Prvi del je črna proga in je tehnično zahtevna, drugi del pa je bolj potovanje čez korenine in premagovanje vzponov, torej nič posebnega. 

Dan sva zaključila s kopanjem v jezeru. Ker imajo Avstrici plačljive plaže, je potrebno nekaj iznajdlivosti za brezplačno kopanje. 

Ps: Hvala Wheelbase trgovini za Pepi' tire noodle- tubeless insert, ki je pripomogel, da je zadnja guma ostala na mestu skozi bande (https://wheelbase-shop.com/izdelek/tubeless-insert-ptn-pepis-tire-noodle-rokkline-27-5/)

Lake.Bike
Planinsko društvo Kranj 03. avgust 2022
Share this post
Archive
Sign in to leave a comment
Trail center Cukarca