Domov | Novice | Četrta mini delavnica - menjava pletenice in bovdna

Četrta mini delavnica - menjava pletenice in bovdna

15. julij 2011

V sredo, 20. julija 2011 ob 20h vabimo člane TKO Kranj in vse ostale simpatizerje, da se nam pridružite na naši četrti mehanični delavnici. Naučili se bomo zamenjati pletenico in bovden za prestave.

Brezhibno kolo je pogoj za varno in zabavno vožnjo ter odraz odnosa med kolesarjem in njegovim konjičkom! V lepih sončnih dneh je največja škoda kolo na servisu. Če znamo nekaj malenkosti popraviti sami, se nam ne bo zgodilo, da bi kolo 'obtičalo' na servisu.

Če postajaš vedno večji mojster v obvladovanju svojega konjička na terenu, bi lahko postal tudi vedno bolj vešč malih servisnih opravil, ki jih lahko opraviš sam doma. Pa naj bo to menjava disk ploščic, nastavitev menjalnika, zamenjava pletenice, popravljanje verige ... Vse to so osnovna mehanična znanja nadobudnega gorskega kolesarja.

Mini mehanik oz. zamenjaj pletenico in bovden za prestave

Marsikoga je že presenetil pogled na uničen bovden ali pa "strenano" pletenico. V takem primeru je potrebna menjava. Če že počasi napredujemo z domačimi popravili od najbolj pogostih proti manj pogostim, potem je menjava pletenice in bovdna za prestave prav gotovo naslednje na spisku.  V sredo se bomo naučili kako se lotiti takšnega problema.

Blaž Šmid, načelnik

Arhiv novic

Napovednik

TKV1: izpitna tura po Kranjskih hribčkih

Kdaj: nedelja, 22. 9. 2019 ob 9:00
Zbor: Parkirišče pred trgovino Mak v...
Vabi: Samo B.
komentarji0 komentarjev »  |  Več informacij »

Vse napovedane ture »

 

 

 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
>Strinjam se