Domov | Novice | Šola za turne kolesarje 2017

Šola za turne kolesarje 2017

25. januar 2017

V Šolo za turne kolesarje ste vabljeni vsi, ki si želite pridobiti in izboljšati znanje osnov turnega kolesarstva. Tako boste še varneje in z večjim veseljem premagovali strmine s svojim gorskim kolesom navzgor in navzdol. Šola je primerna tako za začetnike, kot za tiste, ki želite izpopolniti pridobljeno znanje. Med udeleženci šole v preteklih treh letih so bili različni izobrazbeni profili, tako dekleta kot fantje. Predavatelji in vodniki se bomo pri predajanju znanja prilagajali skupini in posamezniku, obenem pa  pazili, da boste deležni vseh planinskih znanj in prvin tehnike vožnje, ki so pomembne tako pri gorskem kolesarstvu kot pri obiskovanju planin na splošno. Poudarek bo na vsebini, ki je uporabna v praksi. Dovolj časa bo namenjenega tudi vašim vprašanjem.

Predhoden nakup vse opreme ni pogoj za udeležbo na šoli – preko šole lahko tudi spoznate, če je dejavnost primerna za vas!

Naša srečanja bodo potekala enkrat tedensko ob petkih od 19h - 21h v prostorih PD Kranj (Koroška cesta 27, 4000 Kranj – vhod je iz zadnje strani). Začnemo s prvim tednom po uvodnem sestanku. Srečanja bodo vsak petek, razen med prvomajskimi prazniki. Z vsebino šole zaključimo s koncem maja.

Vsebina:

Predavanja s poudarkom na praksi:

 1. Oprema turnega kolesarja
 2. Vzdrževanje kolesa doma in na terenu
 3. Prehrana turnega kolesarja
 4. Orientacija
 5. Ohranjanje in varstvo narave ter etika turnega kolesarja
 6. Prva pomoč
 7. Osnove in zgodovina planinstva ter turnega kolesarstva
 8. Priprava na turo, vremenoslovje

Delavnice:

 1. Sam svoj mojster v popravilu kolesa
 2. Prva pomoč – praktično
 3. Celodnevni seminar tehnike vožnje na Krvavcu (vključen v ceno)

Skupne ture:

Predavali/vodili delavnice bodo turno-kolesarski vodniki, člani GRS in strokovnjaki na svojem področju.

Poleg navedenih vsebin, boste seveda vabljeni tudi na ostale vodene ture v okviru odseka in delavnice ter potopisna predavanja. Saj je pomben tudi družabni in spoznavni vidik šole. Ni boljšega, kot imeti dobro družbo na dobri turi!

Prijavnina:

*članstvo v planinskem društvu Kranj je obvezno zaradi zavarovanja in izdajanja računov (članstvo in prijavnino boste lahko uredili na uvodnem sestanku).

Zaradi kvalitete izvajanja šole, je maksimalno število tečajnikov omejeno navzgor. V primeru premajhnega števila prijav šola odpade.

Dodatne informacije in prijave na: sola@tkokranj.si ali na 040/347-952 (Primož)
Zaželjene so predprijave, s čimer si zagotovite mesto v primeru večjega števila prijav.

Šola za turne kolesarje 2017 - vabilo

 

Arhiv novic

 

 

 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
>Strinjam se