Domov | Novice | Tretja mini delavnica - nastavitev menjalnika

Tretja mini delavnica - nastavitev menjalnika

29. junij 2011

V sredo, 6. julija 2011 ob 20h vabimo člane TKO Kranj in vse ostale simpatizerje, da se nam pridružite na naši tretji mehanični delavnici. Naučili se bomo nastaviti menjalnik.

Brezhibno kolo je pogoj za varno in zabavno vožnjo ter odraz odnosa med kolesarjem in njegovim konjičkom! V lepih sončnih dneh je največja škoda kolo na servisu. Če znamo nekaj malenkosti popraviti sami, se nam ne bo zgodilo, da bi kolo 'obtičalo' na servisu.

Če postajaš vedno večji mojster v obvladovanju svojega konjička na terenu, bi lahko postal tudi vedno bolj vešč malih servisnih opravil, ki jih lahko opraviš sam doma. Pa naj bo to menjava disk ploščic, nastavitev menjalnika, zamenjava pletenice, popravljanje verige ... Vse to so osnovna mehanična znanja nadobudnega gorskega kolesarja.

Mini mehanik oz. nastavi menjalnik

Zoprna reč, če nam kolo noče prestaviti v lažjo prestavo, ko se zaženemo v strm klanec, ko ob vsakem prestavljanju 'škrta' cel zadnji konec kolesa in ko skorajda utrgamo prestavno ročico, da prisilimo kobilico, da zamenja svoje vrtljaje. Temu se lahko izognemo, če znamo malce 'pošariti' po menjalniku. V sredo se bomo naučili tega.

Nastavitev menjalnika Nastavitev menjalnika

Vabljeni člani in vsi ostali simpatizerji!

Blaž Šmid, načelnik

Arhiv novic

 

 

 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
>Strinjam se