Domov | Novice | Usposabljanje za turno kolesarske vodnike I in II

Usposabljanje za turno kolesarske vodnike I in II

1. junij 2010

Komisija za Turno kolesarstvo pri PZS razpisuje usposabljanje za Turno kolesarske vodnike I in II. Usposabljanji bosta organizirani na Valvazorjevem domu pod Stolom od 1. do 4. julija 2010.

Usposabljanji sta namenjeni vsem tistim, ki bi želeli voditi kolesarske izlete v gorski svet v okviru planinskih društev, drugih organizacij oz. kot samostojni delavci v športu. Program usposabljanj je potrjen s strani Sveta za šport Republike Slovenije in je podlaga za pridobitev naziva strokovni delavec v športu 1 oz. 2 .

Usposabljanje obsega naslednje ključne vsebine: varno vodenje in gibanje skupine kolesarjev v gorskem svetu, orientacijo, načrtovanje ture in tehniko vožnje gorskega kolesa in varstvo narave. Predavanjem bo sledilo veliko praktičnega dela na pobočjih pod Stolom.

Pred usposabljanjem bodo kandidati opravili skupno preskusno turo, ki bo v soboto 12. junija 2010 v Polhograjskem hribovju. Istega dne bodo opravili tudi teoretični sprejemni izpit, ki obsega znanja iz učbenika Planinska šola (izpita so oproščeni vsi tisti, ki so opravili planinsko šolo oz. druge oblike usposabljanja PZS, ki vključujejo iste vsebine).

Razpis in ostali pogoji so na http://ktk.pzs.si/index.php?id=14, prikaz poteka tečaja pa na http://ktk.pzs.si/files/jalbum/valvazor-kolesarji/galerija.htm. Za več informacij pišite na e naslov turno.kolesarstvo@pzs.si ali pokličite na tel. 01 434-56-86.

Ogledate si lahko tudi promocijski slide show. Velikost je 5 Mb. Rok za prijavo je 20.5.2010 oz. do zasedbe mest. Cena usposabljanj je 250 €, v kar je vključeno hrana in prenočišče, organizacijski stroški in nezgodno zavarovanje udeležencev.

Komisija za turno kolesarstvo pri Planinski zvezi Slovenije 

(novica je povzeta s foruma Turno kolesarstvo)

Arhiv novic

Napovednik

TKV1: izpitna tura po Kranjskih hribčkih

Kdaj: nedelja, 22. 9. 2019 ob 9:00
Zbor: Parkirišče pred trgovino Mak v...
Vabi: Samo B.
komentarji0 komentarjev »  |  Več informacij »

Vse napovedane ture »

 

 

 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
>Strinjam se