Domov | Novice | Vabilo vodnikom na zbor turnih kolesarjev PZS

Vabilo vodnikom na zbor turnih kolesarjev PZS

20. februar 2013

Turni kolesarji in vodniki, vljudno vas vabimo na Zbor turnih kolesarjev v petek 1. marca 2013 ob 17. uri na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, Kardeljeva ploščad 17, v Lila dvorani. 

Dobrih pet let je minilo od maja 2007 ko je bilo turno kolesarstvo na skupščini PZS uvrščeno med dejavnosti PZS. Od tedaj se je marsikaj zgodilo, vse več planinskih društev organizira kolesarske ture, nastajajo turno kolesarski odseki, nekateri smo že končali pripravništvo in postali turno kolesarski vodniki PZS z državno licenco, uveljavili smo se kot skupina strokovnih kadrov PZS, kot tudi pomemben dejavnik v krogu organizacij, ki v Sloveniji gojijo kolesarstvo.

Komisija za turno kolesarstvo je v teh letih delovanja postavila organizacijske temelje za razvoj te dejavnosti v planinskih vrstah, organiziramo kolesarske ture, kolesarske tabore, šolamo turno kolesarske vodnike, se povezujemo s predstavniki kolesarskih odsekov planinskih zvez drugih alpskih držav, članic CAA.

V zadnjih letih je PZS doživela pomembne vsebinske in organizacijske spremembe, v okviru katerih je predvideno tudi preoblikovanje KTK v samostojno komisijo z zborom.  odlaga za naše delovanje bo v bodoče pravilnik Komisije za turno kolesarstvo, ki daje KTK višjo stopnjo samostojnosti delovanja, pa tudi večjo odgovornost. V Komisiji za turno kolesarstvoPZS smo ocenili, da je sedaj pravi trenutek, da organiziramo Zbor turnih kolesarjev, na katerem se želimo v širokem krogu zainteresiranih pogovoriti o vseh odprtih vprašanjih (organizaciji delovanja, odnosih z drugimi uporabniki gorskega sveta, zavarovanju kolesarjev, zakonodaji, kriterijih za odpiranje planinskih poti za vožnjo, izobraževanju članstva in strokovnih kadrov) in si zastaviti prihodnje cilje.

Zato vas vabimo, da se udeležite zbora in sodelujete pri oblikovanju naših skupnih ciljev.

Prosimo vas, da nam zaradi organizacijskih razlogov (velikost dvorane, organizacija malice, itd.) potrdite svojo udeležbo na enega izmed v glavi pisma navedenih naslovov oz. telefonskih številk oz. na elektronski naslov turno.kolesarstvo@pzs.si. Pravico glasovanja na Zboru turnih kolesarjev imajo v skladu z novim pravilnikom KTK predstavniki tistih turnokolesarskih oz. drugih odsekov, v okviru katerih je v planinskih društvih organizirana turnokolesarska dejavnost. Predsednike vseh planinskih društev smo pozvali, naj nam posredujejo imena oseb, ki v planinskem društvu organizirajo turnokolesarsko dejavnost, žal pa je bil odziv zelo slab. Zato vas prosimo, da sami prevzamete iniciativo. Pismu je pripeto pooblastilo delegatu Zbora turnih kolesarjev, s katerim planinsko društvo tudi potrjuje turnokolesarsko aktivnost, v spodnjem delu pooblastila pa je določen tudi prostor, kjer je potrebno aktivnost tudi na kratko opisati. Pooblastilo boste oddali ob prihodu v dvorano oz. poslali po pošti v primeru, da se nihče ne bo mogel udeležiti zbora. Seveda pa si želimo, da bi bilo takšnih primerov čim manj, saj dobra udeležba daje legitimnost sklepom zbora. Predlagamo tudi, da povabite na zbor svoje kolesarske prijatelje.

Zbor turnih kolesarjev bo v petek 1. marca 2013 ob 17. uri na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, Kardeljeva ploščad 17, v Lila dvorani z naslednjim dnevnim redom:

DNEVNI RED:

 1. Evidentiranje prisotnosti (od 16:45 do 17:00 ure)
 2. Izvolitev organov zbora turnih kolesarjev
 3. Pregled in potrditev dnevnega reda
 4. Pozdravi vabljenih
 5. Poročilo verifikacijske komisije
 6. Poročilo načelnika KTK o delu komisije v preteklih letih, razprava na poročilo
 7. Informacija o sestavi izvršnega in strokovnega odbora KTK
 8. Predstavitev programa komisije za leta 2013 in 2014, razprava o programu
 9. Predstavitev pravilnika o delu Komisije za turno kolesarstvo, razprava o pravilniku in glasovanje
 10. Predstavitev kriterijev za dvonamensko rabo planinskih poti
 11. Predstavitev turno-kolesarskega tabora (Marjan Pučnik-Maac)
 12. Razno

Prejmite lep planinski pozdrav! 

Komisija za turno kolesarstvo pri UO PZS

Načelnik: Jože Rovan

Arhiv novic

 

 

 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
>Strinjam se