Domov | Novice | Vabimo na mini mehanično delavnico

Vabimo na mini mehanično delavnico

3. junij 2011

V sredo, 8. junija 2011, vabimo člane TKO Kranj in vse ostale simpatizerje, da se nam pridružite na našem srečanju, na katerem uvajamo novost - praktične mehanične delavnice.

Najprej bomo spregovorili o sestavi oz. prevetritvi upravnega odbora TKO Kranj. Kdor bi rad aktivneje sodeloval pri odseku, je povabljen zraven.

Predstavili bomo našo naslednjo skupno turo (prejšnja je odlično uspela), seveda pa bomo prisluhnili tudi vsem predlogom za naslednje skupne ture.

Mini mehanik oz. sam svoj mojster

Brezhibno kolo je pogoj za varno in zabavno vožnjo ter odraz odnosa med kolesarjem in njegovim konjičkom. A ker smo že 'padli' v polno sezono naše kolesarske zabave, se tudi zgodi, da se kakšna stvar obrabi, razrahlja ali polomi. Tako pač je, če zadevo uporabljaš. A v lepih sončnih dnevih, ko prijatelji vabijo na teren, se je težko sprijazniti, da bo kolo kar nekaj dni 'obtičalo' v mehanični delavnici zaradi ene malenkosti.

Če postajaš vedno večji mojster v obvladovanju svojega konjička na terenu, bi lahko postal tudi vedno bolj vešč malih servisnih opravil, ki jih lahko opraviš sam doma. Pa naj bo to menjava disk ploščic, nastavitev menjalnika, zamenjava pletenice, popravljanje verige ... Vse to so osnovna mehanična znanja nadobudnega gorskega kolesarja.

Na naših naslednjih srečanjih se bomo v času sredinih sestankov naučili vzdrževanja svojega kolesa.

Menjava zavornih ploščic in nastavitev zavor

V sredo, osmega junija se bomo naučili, kako zamenjati disk ploščice in nastaviti zavore, da nam te zagotavljajo varnost na terenu. Praktično seveda, s prikazom na kolesu!

Take ploščice uničujejo disk Sveže zamenjane ploščice

Vabljeni člani in vsi ostali simpatizerji!

Blaž Šmid, načelnik

 

Arhiv novic

 

 

 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
>Strinjam se