Domov | Novice | zaGorske poti - obvešča nas: Franci Razpet

zaGorske poti - obvešča nas: Franci Razpet

13. september 2010

Pozdravljeni, obiskovalci naše strani, 

naš zagorski 'kolega' Franci nam pošilja dobro novico. Franci, se vidimo ob prvi priliki, da preverimo tvoje informacije.

Srečno,

Atila

Pozdravljeni ljubitelji zaGorskih poti!
Po nekaj letih sistematične obdelave gora v okolici Zagorja, sem danes zaključil tisto kar sem se namenil (zahvaljujem se tudi vsem ki so pomagali - jih je bilo veliko). 12 prelepih gorsko kolesarskih tur, različnih vrst in težavnosti, nam skozi adrenalinsko doživetje predstavi čudoviti svet v okolici Zagorja. Pri načrtovanju poti sem iskal naravne linije vzponov (po prevoznih in razglednih poteh) in spustov (spust naj bo spust in ne gor-dol), po poteh ki poleg atraktivnosti omogočajo tudi varnost kolesarja in ostalih uorabnikov gorskega sveta. Verjamem, da bodo mnogi mnenja, da bi določena pot lahko potekala drugače, vendar če se omejite na prej navedena dejstva, ostane za dobro turo malo možnosti. Prav vsaka tura me je navdihnila, nikjer nisem ostal ravnodušen in niti malo ne obžalujem da sem se podal na to pot. Na začetku niti slutil nisem, kaj vse nam nudijo gore nad Zagorjem.


Za zaključek, sem danes po skoraj enem letu obdelovanja (res je da sem imel vmes pavzo), zaključil s turo, ki je pravi posladek za zahtevne gorske kolesarje. Trasa ture je najlepši pristop s kolesom na zasavski Triglav, in ta vodi iz zagorske strani. Tura je za kondicijsko dobro pripravljene in tehnično odlično podkovane. Če si teh lastnosti ne pripisujete, si vzemite čas in navzgor počivajte, navzdol pa sestopite s kolesa kjer je prenevarno. Po končanem vrtoglavem spustu v Potjurjek, se boste sladko nasmejali in priznali, da so zaGorske poti biser, zadaj za domačim dvoriščem.


Vabim vse, da se podate na odkrivanje zaGorskih poti, želim vam obilo užitkov in varnih povratkov domov. Vesel bom vseh novih poti ki jih boste vi objavili, ter popravkov teh ki so objavljene. Če potrebujete kakršne koli informacije, sem vam z veseljem na razpolago. Na koncu pa še to:
Na zaGorske poti se odpravite skrajno resno pripravljeni, opremljeni in informirani. Ne glede na to, da ste praktično pred domačim dvoriščem, je to še vedno gorski svet, kjer se kaj hitro izgubite ali poškodujete. Po pameti in z užitkom!


Kum po zagorski strani:
http://www.gps-tour.info/sl/92/detail.49214.html

Lep pozdrav
Franci RAZPET

Arhiv novic

 

 

 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
>Strinjam se