Domov | Reportaže | Jesenska TKO tura na Primorsko

Jesenska TKO tura na Primorsko

Avtor: Andrej Rozman, Tomaž Ovsenik

Za zaključek 'zelenega' dela naše prve sezone smo na Turno kolesarskem odseku organizirali turo na 'sončno' Primorsko. Ko se je v soboto Gorenjska kopala v toplem jesenskem soncu, je Primorsko pokrivala velika oblačna gmota. A temperature so bile dovolj visoke, da je bilo kolesarjenje prav prijetno.

Čez travnike ...... in pašnike primorskih bikov.Skozi borove gozdoveKmalu se nam je pridružil še JurePiksna oz. zavetišče lokalnih lovcevPrvi malce zahtevnejši del vzpona ...... proti Kojniku.Še zadnji metri do ...... vrha Kojnika.AtaJuhu, prvi vrh je pod nogamiVpis v knjigoProti severu se vidi SlavnikNadaljevanje proti zahodu, ...... proti Goliču.Same trave ...... po katerih pelje kolovoz.Tik pod Goličem se kolovoz postavi pokonci ...... in nekaterim se je bilo treba vdati.Čas za malicoPreverjanje orientacije na digitalen ...... in oldskul način.Zagnanost ga je stala zračnicePostroj konjenice na GoličuNadaljevanje poti ...... po prostranem travnatem grebenu.Ti hudir ti, a ti nismo ravnokar zračnice menjali?Bomo malo preverili, kaj dela z gumo.Gremo naprej, ...... na naslednji Golič, ...... ker so jih menda kar v vrsto postavili.Pogled nazajPremalo strmine, pa si je bilo treba klanec izmisliti.Razgledni konci, ...... odkoder se vidi proti Trstu, Kopru in naprej proti Hrvaški.Gremo, gremo, fantje.Primorski Jure z vgrajeno čeladoHitri RoziVseskozi po ...... markiranih poteh.Proti tretjemu vrhu ...... med kamnitimi tvorbami ...... do Lipnika.LipnikNato pa po kraškem robu ...... med malimi skalnimi čermi dolzkoz.Kraške kamnineFloraObupno, kdo bi mislil, da bo treba kolesa dat na rame, ...... a za ceno atrakcije ... ... se potrpi tudi trnje ...... ali udarec v koleno. Še dobro, da smo imeli prvo pomoč.Med nizkimi hrasti navzdol ...... pod kraški rob.Nazaj proti izhodiščuZapuščina ognjaJesenske barve pod oblakiMed balami sena nazaj do ...... male primorske vasi Črnotiče.Ej, kako smo ga zmazali :)

Za zaključek 'zelenega' dela naše prve sezone smo na Turno kolesarskem odseku organizirali turo na 'sončno' Primorsko. Ko se je v soboto Gorenjska kopala v toplem jesenskem soncu, je Primorsko pokrivala velika oblačna gmota. A temperature so bile dovolj visoke, da je bilo kolesarjenje prav prijetno. Družba pa ravno pravšnja, da je bilo na turi veliko heca in volje za nekaj raziskovanja po gostem trnovem grmičevju :).

Odpeljali smo se do male primorske vasice Črnotiče, ki leži nad Črnim kalom, vpeta pod kraški rob. S kolesi smo se odpeljali po trasi ture Kojnik in Golič, opisane na mtbture.com. Ob prečenju dolgih travnatih grebenov smo kmalu pozabili na oblačno vreme. Da ne bi tura le bila samo sledenje zemljevidu in opisu, smo malce raziskovali kraške trnove gozdove.

Pustolovščino smo zaključili ob Mahničevem pivu v Kozini, kjer se je trlo idej za prihodnje delo. Ni kaj, šele začeli smo!

« nazaj na Reportaže

 

 

 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
>Strinjam se