Domov | Novice | Planinske poti za dvonamensko rabo

Planinske poti za dvonamensko rabo

19. oktober 2011

Konec septembra je PZS presenetila z javnim pozivom planinskim društvom, da sporočijo interes odpiranja planinskih poti za dvonamensko uporabo (hojo in kolesarjenje). Poziv se nanaša na 19. člen Zakona o planinskih poteh (UL RS, 61/2007).

Gre za relativno staro zadevo, namreč Zakon o planinskih poteh, sprejet že leta 2007, ki predvideva dvonamensko rabo. A letos je veliko prahu v planinskih, še posebej pa v turnokolesarskih vrstah dvignil osnutek Zakona o omejevanju vožnje v naravnem okolju, kar je 'prisililo' tudi PZS, da se (končno) odzove na veliko akcijo, ki s(m)o jo sprožili turni kolesarji v različnih pobudah.

Na zadnji seji upravnega odbora PD Kranj smo se turni kolesarji in markacisti dogovorili za skupni sestanek in začetek sodelovanja.

Sinoči sta se z naše strani z markacisti dobila Blaž in Jure. Rezultat uspešnega sestanka je dogovorjenih 9 planinskih poti, ki jih 'pokriva' PD Kranj, za katere bo vložena pobuda za dvonamensko uporabo.

Seveda to še ni cilj, a je odličen začetek. Kako se bodo na to odzvali Komisija za planinske poti, Komisija za varstvo gorske narave, Komisija za turno kolesarstvo PZS in v zaključni fazi lastniki zemljišč, pa je povsem drugo poglavje.

A mi ostajamo optimisti, saj turni kolesarji definitivno spadamo v gorsko naravo!

Arhiv novic

 

 

 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
>Strinjam se